Art And The Animal : James Museum Florida - United States

28 July - 23 October 2018

Mark Dedrie, kunstenaar gespecialiseerd in vogelsculpturen, is als eerste Belg geselecteerd voor de museumshow ‘Art and the Animal’. Deze prestigieuze tentoonstelling wordt jaarlijks georganiseerd in de VS door de Society of Animal Artists. De expositie is de afgelopen 50 jaar te zien geweest op meer dan 50 locaties, waaronder musea, dierentuinen en kunst-, cultuur- en wetenschapscentra. Alleen de beste dierenkunst wordt tentoongesteld en het is dan ook een grote eer voor kunstenaars om deel te mogen nemen. De 58steeditie vindt plaats van 28 juli tot 23 oktober 2018 in het James Museum of Western and Wildlife Art in Florida.

 

De missie van de Society of Animal Artists, opgericht in 1960, is het bevorderen van excellentie in het portretteren van gedomesticeerde en wilde dieren. De kunstwerken van de leden vormen de nieuwe normen voor uitmuntendheid in de beeldende kunst. De Society doet enerzijds aan educatie van het publiek door tentoonstellingen, informatieve seminars, lezingen en onderwijsdemonstraties. Anderzijds organiseert ze een jaarlijkse expositie ‘Art and the Animal’, gevolgd door een rondreizende tentoonstelling.

 

Catalogus

Tijdens de expositie zal er een catalogus te koop zijn in het museum. Na de opening is de catalogus online verkrijgbaar op de website van de Society of Animal Artists.